10 Nisan 2008 Perşembe

CUMHURİYET MÜZESİ-YENİ DÜZENLEME İLE İLGİLİ ÖNERİLER- CANAN ÇAŞTABAN - EBRU YELEN

29.02.2008 tarihinde Cumhuriyet Müzesinde gerçekleştirilen "Danışma Kurulu" toplantısında Cumhuriyet Müzesi'nin teşhir tanzimine yönelik olarak İç.Mimar E.Yelen ile Canan Çaştaban'ın birlikte hazırladıkları sunuma; SUNUMLAR -->(CUMHURİYET MÜZESİ-YENİ DÜZENLEME İLE İLGİLİ ÖNERİ SUNUM-CANAN ÇAŞTABAN- EBRU YELEN" başlığı ile yayınlanan sayfadan ulaşabilirsiniz.

Canan ÇAŞTABAN ve Ebru YELEN'in hazırladıkları sunum ile ilgili aşağıdaki görüşleri ifade etmişlerdir:


"Anılan toplantı için hazırladığımız sunum, "Danışma Kurulu" öncesi, Müze Müdürlüğü elemanlarıyla yaptığımız toplantılar sonucunda ortaklaşa olarak karar verdiğimiz, Müze alt katında / zemin kat obje teşhiri için kullanılacak "şeffaf" cam ağırlıklı vitrin örnekleri , üst katta/ I.kat ise TBMM Kütüphanesinden temin edilen fotoğraflar doğrultusunda dönemine uygun tefrişi yapılacak eşyaların listeleri ile Müze yerleşim planları ve vitrin projelerini içermektedir.

Toplantı sonucunda İ.Görgülü ve C. İnce hocalarımızla da ayrıca görüşülerek ve onayları alınarak alt katta ; sinevizyon-tanıtım odası, müze bina tarihçesi, anayasa kitaplarının sergileneceği bölümleri içeren revize vitrin detay çalışmaları başlatılmıştır.Ayrıca üst kat, tefrişine ilişkin dönemine uygun eşyaların tespitine N.Soyer arkadaşımız devam etmektedir.


Cumhuriyet Müzesi yazılımlarını hazırlayan M.Yıldız Turan ve Y.Kamış ın hazırlamış oldukları metinler için teşekkür ediyoruz.Söz konusu metinlere ilave olarak. İ.Görgülü hocamızın önerdiği 1924-1960 yıllarını kapsayan


Demiryolları kronolojisi
Kurulan ve satın alınan fabrikalar
İl, il elektrik dağılımı
Uçak seferleri
Haberleşme-telefon
Sosyal yaşam
Madeni ve kağıt paralardaki gelişim ve değişim


konularının çalışmaları başlatılmış olup yukarıdaki maddeleri içeren konularda Müze Müdürlüğü elemanlarının da katkılarına ihtiyacımız bulunmaktadır."

Hiç yorum yok: