10 Nisan 2008 Perşembe

HAZIRLIK TOPLANTISI

Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzeleri ile ilgili 29.02.2008 tarihindeki Danışma Kurulu toplantısına hazırlık amacıyla Müze Müdürlüğü ile Etüt Proje ve Uygulama Şubesi elemanlarının katılımıyla Cumhuriyet Müzesinde 26.02.2008 tarihinde yapılan hazırlık toplantısında konuşulan konular aşağıda özetlenmektedir.



-Müzedeki belgelerin taranması devam etmektedir.



-Sergilenen eserlerle ilgili etiket bilgilerine ulaşılmıştır.



-TBMM kütüphanesinden istenen Meclis yayınları gidilerek teslim alınmıştır. Genel Müdürlüğümüz kütüphanesinde yer olmaması nedeniyle Cumhuriyet Müzesi kütüphanesine teslim edilmesi kararlaştırılmıştır.



- TBMM arşivinden istenen dijital kopyalarla ilgili olarak Kütüphane görevlileri tarafından 25-29 Şubat tarihi uygun olarak tespit edildiğinden Müzeden İsmail Duran ile Şubeden Kadir Öztoprak’ın 27.02.2008 tarihinden itibaren mahalline giderek gerekli çalışmayı yapması kararlaştırılmıştır.



-Ideha Creative Works’den 9 kişilik meclis kompozisyonu ve bahçedeki 9 adet anlatım noktası ile ilgili holovision teklifleri alınmıştır.



-Japonya Okinawa Müzesinde kullanılan yeni teknikler incelenmiştir.



- Yd. Doç. Dr. Ahmet Esenkaya tarafından hazırlanan tarih özetinin Müze anlatımı kapsamında yeniden ele alınması gerekeceği düşünülmektedir.



- Sn. Melek Yıldızturan tarafından sürdürülen Cumhuriyet Müzesi metin çalışmasının 29 Şubat tarihinde tamamlanması planlanmaktadır.



-Sn. Selahattin SOYER tarafından sürdürülen çalışma ile ilgili 29 Şubat tarihinde bilgi verilecektir.



-Sn. Demet GÜROL tarafından Kurtuluş Savaşı alt katında kullanılabilecek teknik ile ilgili

29 Şubat tarihinde bilgi verilecektir.



- Cumhuriyet Müzesi projesindeki gelişmelerle ilgili 29 Şubat tarihinde bilgi verilecektir.



- Çalışmalardaki gelişmelerle ilgili bilgi akışının daha hızlı ve etkin sağlanması gerekli görülmektedir.

Hiç yorum yok: